Onze dieren | 100 % natuurzuiver GRASGEVOERD

We hebben diverse groepen schapen van verschillende rassen en kruisingen, waaronder een raszuivere groep Herdwick schapen en een raszuivere groep Bentheimer Landschapen. Om de zoveel jaar laten we deze groepen dekken door afwisselend een raszuivere dekram te gebruiken of een wat beter vleestype ram. Zo zorgen we ervoor dat er jaarlijks genoeg dieren zijn voor onze begrazingsprojecten en tevens hele mooie dieren voor ons bijzonder smaakvol en 'eerlijk' lamsvlees.

Het welzijn van onze dieren staat bij ons voorop, we zorgen ervoor dat ze een gezond maar bovenal prettig leven hebben. Onze schapen zijn gewend afstanden te lopen, gestuurd te worden door een hond en vervoerd te worden in een veewagen. Hierdoor zijn onze schapen veel minder snel gestrest. De lammeren mogen zo lang mogelijk bij hun moeder blijven en het spenen gaat dan ook geheel natuurlijk.

We zorgen door regelmatige verweiding dat ziekten en eventuele wormbesmettingen nauwelijks voorkomen. De dieren krijgen tevens geen onnatuurlijk krachtvoer toegediend zodat er geen ongewenste toevoegingen in het vlees terecht kan komen!